RÖSTERNA FÖR GAZAS CIVILA KIDNAPPAS

Date:

En stor demonstration med tusentals röster för Gaza slutade med stor rubrik om något helt annat. En av Sveriges största mediekanaler valde att fokusera på en enskild individs ”kuppförsök” i stället för vad de tusentals demonstranterna och ett tiotal andra talarna försökte framföra till allmänheten och våra politiker.

De senaste veckorna har många svensk-palestinier vaknat till att någon ny har kidnappat deras röst. Många har beskrivit det som en stor sorg och enormt förolämpande. Många är frustrerade och kan inte förstå hur de varje dag måste vakna till civila offer och hemska bilder på döda barn och massgravar samtidigt som de ställs inför en massa krav från samhället och det offentliga rummet. Fördöm! Ta avstånd!

Svensk-palestiniers röster i det svenska medielandskapet finns inte längre, vi kommer inte till tals om det inte handlar om att fördöma och ta avstånd. Vi som har flytt från de tidigare krigen och fördrivningen, vi som har familj, släkt och vänner i Palestina och Israel och som blir drabbade i detta, vi kommer inte till tals.

Vi är ser inte att civila är vinnare i krig, varken palestinska civila eller israeliska civila är vinnare i detta. Vi sörjer varandras familjer och vi ställer krav på de ansvariga som omedelbart behöver stoppa kriget mot civila.

Därför går tusentals svenskar ut på gatorna!
De vill visa sin solidaritet till de civila offren genom att använda sin grundlagsskyddade rätt och sin yttrandefrihet för att sätta press på vår regering.
Tusentals som vill att våra politiker ska reagera, ställa krav om vapenvila och att de ska göra något för att rädda de civila som nu är i en akut humanitär kris.
Tusentals som vill att deras röst, i en representativ demokrati, ska höras.

Att Sverige ska stå upp för internationell rätt och Genèvekonventioner och bidra till att upprätthålla krigets lagar. Rösterna för Gaza står för fred och frihet och demokrati, rösterna för Gaza kommer inte bara från svenskar med palestinsk etnicitet utan är de facto tusentals svenskars röster.

Vad ger er rätten att kidnappa våra röster?
Om det inte är antisemiten så är det islamisten, om det inte är islamisten så är det desinformanten och om det inte är desinformanten så är det fascisten och rasisten. Ska vi nu också tappa hoppet om journalisten? Eller vem är det som bär ansvaret här? Det är en genuin fråga, inte en anklagelse.

För i dag har ännu en enskild fått kidnappa vår röst genom att ta tusentals demonstranter som gisslan för att sprida desinformation om något helt annat som inte har med Palestina eller Gaza att göra. Arrangörerna reagerade så fort de kunde och kunde stoppa talaren. Men något jag tycker är allvarligare är att av de tusentals som var där så var det desinformanten som fick sin röst hörd i en av Sveriges största webbtidningar.

De närmare 2000 massakrerade barnen i Gaza var det inget ord om!
Kanske är det så, att utöver arrangörer, bör även journalister och så kallade mediehus ta sitt ansvar för att säkerställa att denna typ av desinformation inte sprids och får utrymme.

För likväl som arrangören har skyldighet att säkerställa ordning och reda så har journalisten och alla vi gemensamt ett ansvar. Vi ska alltid vara försiktiga för att inte bli manipulerade in i indirekt stöd till desinformation. Vi vet ju vad man säger, all publicitet är bra publicitet.

Medan tusentals demonstranterna fick en knut i magen när de hörde denna talare så fick journalisten en vinkel som skulle leverera klick. Nyhetsvärderingen är under all kritik när dagens journalist gör ett aktivt val att sänka volymen på tusentals röster och höja volymen på desinformation.

Nu krävs svensk-palestinier återigen på att ta avstånd från och fördöma något, som de inte har något med att göra överhuvudtaget.

Våra röster är inte ett smörgåsbord!
Expressen var de som spred en enskilds desinformation men vägrar publicera våra röster. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet – SvD, SVT Debatt, SVT och Aftonbladet tackade också nej till att låta oss besvara detta med VÅRA röster.

Märkligt i dessa tider när en riktig nyhetsvärdering skulle garantera en publicering. Det gäller inte bara denna artikel utan ett hundratal andra! Eftersom ingen vill ge oss en plats så får vi använda oss av den gamla hederliga folkrörelsen!

Jag skäms över journalistiken idag!
Nora Salem

Expressens, Gusten Holms horribla artikel som stärker Civilförsvarsministern Carl-Oskar Bohlins hemska uppmaning och rasistiska hållning. Att först kalla Israel som den enda demokratiska lan i mellanöstern och därefter påpeka att det är en judisk stat för judar och därmed blir Israel kritik antisemitiskt!
Argumentet slår helt tillbaka och visar på dubbelmoralen.

Image Gallery

Flashmob på Stockholms Centralstation

Över 600 Personer i Fredsaktivitet för Gaza på Stockholms...

STOCKHOLM HELT FÖRÖDAT EFTER BOMBANFALL

I tre veckor har en skugga av ondskap svept...

 1/11 RIP – Mai R. Ubeid

By: Kathrine Tinggaard NicolaisenKathrine Tinggaard Nicolaisen• 1st• 1stFounder &...

5/11 Palestina i Fokus

Evenemanget arrangeras av @palest1naifokus - föreningsdrivna aktörer från Järva. Tid för evenemang:...
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner