Återinför det svenska biståndet till Palestina

Date:

INSÄNDARE i DN

Regeringen måste backa från det felaktiga beslutet att dra in svenska stödpengar till palestinier. Återinför omgående det svenska biståndet till Palestina, skriver Charlotta Stödberg Aloul.

Att Sverige drar in sitt bistånd till Palestina i en tid då en massaker på palestinier utspelar sig inför världens ögon är inte bara en skandal. Det är pinsamt.

Det visar att regeringen inte bara blundar för grundproblemet med Israels ockupation. Det avslöjar också en cynism och misstänkt rasism när Sverige så uppenbart stödjer en ockupationsmakt framför ett ockuperat folk som förtrycks och diskrimineras av Israel, som har förvandlats till en apartheid­­stat.

Det blir än mer obegripligt när regeringen hänvisar till Hamas, som om gruppen skulle vara representativa för hela palestinska folket. Det är lika befängt som att säga att alla israeler är ansvariga för mordet 1948 på den svenske FN-medlaren Folke Bernadotte, som utfördes av den underjordiska judiska terrororganisationen Sternligan.

Den första terrororganisationen i Mellanöstern var den nationalistiska judiska organisationen Irgun. Medlemmar ur båda dessa terrororganisationer (som mördade flera politiker och massakrerade flera palestinska byar) lade grunden till dagens israeliska krigsmakt. Detta verkar dock inte bekomma vår regering nämnvärt.

När man drar in biståndet till det behövande Palestina samtidigt som Gaza raseras och en etnisk rensning av palestinier pågår kan man fundera över vilken agenda regeringen har. Ett som är säkert är att det inte kommer se bra ut i historieböckerna.

Om regeringen vill visa att man besitter någon humanitet över huvud taget bör man inte bara fördöma Israels olagliga kollektiva bestraffning av det palestinska folket, utan också återinföra det svenska biståndet till Palestina, omgående!

Så skriver du på insändare och svar

Fler insändare: dn.se/insandare

Image Gallery

Flashmob på Stockholms Centralstation

Över 600 Personer i Fredsaktivitet för Gaza på Stockholms...

STOCKHOLM COMPLETELY DEVASTATED AFTER BOMBING

For three weeks, a shadow of evil has swept...

STOCKHOLM HELT FÖRÖDAT EFTER BOMBANFALL

I tre veckor har en skugga av ondskap svept...

5/11 Palestina i Fokus

Evenemanget arrangeras av @palest1naifokus - föreningsdrivna aktörer från Järva. Tid för evenemang:...
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner