9/11 Café Verde Palestina –

Date:

Where: Het Geuzenhuis, Gent Belgium
When: 9/11 19:30 (7,30pm)
Vol woede, maar even goed met een krop in de keel kijken we naar de gebeurtenissen in Israël en Palestina. Het brute geweld tegen burgers aan beide zijden met een zware humanitaire crisis tot gevolg en het gebrek aan politieke wil en daadkracht om tot een duurzame oplossing te komen, is ongelooflijk verontrustend. Alle menselijkheid en solidariteit lijkt verloren gegaan.
Als jongeren staan we machteloos aan de kant te schreeuwen bij het zien van al dit onrecht. Allemaal zijn we zoekende hoe we samen het geweld kunnen stoppen. Hierover gaan wij volgende week donderdag dan ook in gesprek met Belinda Torres-Leclercq, mediacoördinator bij Oxfam België. Zij gaat graag met ons in gesprek over verleden en heden van de situatie in Israël-Palestina en hoe het internationaal recht hier tegenover staat, vertelt ons meer over het werk van Oxfam België in de Palestijnse gebieden en zoekt graag samen met jullie uit hoe we samen kunnen wegen op het debat en hoe we meer politieke daadkracht kunnen eisen.
“Het besluit van de Israëlische regering om een ‘totale belegering’ in te stellen, bovenop de voortdurende blokkade, zal de burgers van Gaza nog meer essentiële zaken ontzeggen, zoals voedsel, water en elektriciteit. Dit is een collectieve bestraffing van een bevolking die geen verantwoordelijkheid draagt voor het geweld en die illegaal is volgens het internationaal recht.”
– Mustafa Tamaizeh, landendirecteur van Oxfam in de bezette Palestijnse gebieden en Israël.
Afspraak om 19u30 op 9 november in het Geuzenhuis in Gent.
Kom je ook?

Image Gallery

5/11 Palestina i Fokus

Evenemanget arrangeras av @palest1naifokus - föreningsdrivna aktörer från Järva. Tid för evenemang:...

4/11 Ljusmanifestation Lindköping, Sweden

Organizer: Where: Stora Torget, Lindköping, Sweden When: 13:00 (1pm) Link: Ingen Vila förutom...

4/11 Stoppa Israels Masaker i Gaza – Kalmar Sweden

Organizer: Kvinnors Vänskapsförening Where: Larmtorget Kalmar When: 15:00 (3pm) Link: https://fb.me/e/u0Itenb8shttps://fb.me/e/4RSprdGUL Solidaritetssällning för...

5/11 Ungdom for Palestina, Arendal Norway

Organizer: Jakob Tørå Hæier Where: Kulturkammeret, Arendal Norway When: 5/11 16:00...
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner