STOCKHOLM HELT FÖRÖDAT EFTER BOMBANFALL

Date:

I tre veckor har en skugga av ondskap svept över staden, en mardröm som ingen någonsin kunnat föreställa sig. Fiendens bomber har skapat total förödelse och mer än 9000 civila har förlorat sina liv, deras skrik och tårar har tystnat. Staden, omringad och isolerad från omvärlden, har blivit en gravplats där inga kan fly.

Sjukhusen, skolorna, och andra offentliga anrättningar har inte undgått förstörelsen. De byggnader som en gång var fyllda med hopp och liv har nu reducerats till ruiner. Skräcken som härskar här kan knappast beskrivas med ord.

Stadens invånare har försökt att hålla fast vid det lilla hopp som de hade kvar, men det har blivit allt svårare att göra det. Utan vatten, el och mat har de tvingats kämpa för sina liv varje dag. Försörjningen är helt obefintlig, och människor kämpar för att överleva. De har samlats i smutsiga och överfulla skyddsrum, delar av de förstörda byggnaderna som ännu är någorlunda intakta, eller bara utomhus under den brännande solen.

Överallt ser man slitna kroppar, både barn och vuxna, täckta av damm efter bombernas nedfall och betongens krossade vrak. Barnen, som borde ha varit i skolan eller lekt på gatorna, vandrar nu genom skuggan av död och förstörelse. Deras ögon bär spår av trauma, och deras skratt har förvandlats till sorgsna tystnader.

Många familjer har blivit separerade, och människor letar febrilt efter sina nära och kära. Hela generationer har ryckts bort, och nu måste de överlevande stå tillsammans för att försöka återskapa något som en gång var en stad full av liv.

Internationella organisationer kämpar för att nå fram till staden och leverera hjälp, men vägen är farlig och fylld av faror. Tiden är en fiende här, och varje dag som går är en kamp för överlevnad.

Det är svårt att förstå omfattningen av den här tragedin. Staden är helt lamslagen, och dess invånare kämpar för sina liv, i hopp om att någonstans, någon gång, få se en glimt av ljuset i den mörka tunneln. De har förlorat nästan allt, men de kämpar fortfarande, för hoppet om att en dag kunna återuppbygga det som en gång var deras hem.

#ceasefirenow #ceasefireforgaza #ceasefire

Image Gallery

Flashmob på Stockholms Centralstation

Över 600 Personer i Fredsaktivitet för Gaza på Stockholms...

5/11 Palestina i Fokus

Evenemanget arrangeras av @palest1naifokus - föreningsdrivna aktörer från Järva. Tid för evenemang:...
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner